Marit

Jag är ensamstående (skild) mamma till Linn som är adopterad från Ruijin i sydöstra Kina. Linn bor hos mig på veckorna och hos sin pappa varannan helg och en hel del på loven.

Jag väntar på sjukersättning (vilket FK tror de ska besluta om i oktober 2013) och har gått hemma sjukskriven/m sjukersättning/utförsäkrad/utredd/sjukskriven igen sedan 2002.

Jag har flera diagnoser som påverkar mitt liv och min kropp mycket, FM (fibromyalgi), ME (kroniskt trötthetssyndrom), RSL (restless legs), IBS (irriterad tarm) och några till som ofta följer i bakvattnet på fibron.

Detta gör att jag ofta inte kan göra det jag tror att jag ska klara av (det spelar ingen roll hur många år man varit sjuk, hjärnan vill fortfarande tro, och hoppas, att man ska kunna göra allt det där roliga som alla andra gör…).
Viljan är ibland starkare än kroppen och då får man ”stryk” i efterhand, men ibland är det värt det. Som tex när jag åker med Linn till stallet varannan vecka och får gosa med hästarna och då tar jag gärna 2 dagar i sängen efteråt.

Jag har två underbara hundar, Figge och Freja,  som är västgötaspetsar, tre katter (alla tre ”räddningskatter”) och två gerbiler (ökenmöss, även de ”räddade”).
Hundarna tar jag gärna på promenad, dock väldigt olika långa, beroende på hur kroppen orkar. Ibland orkar jag gå runt Sjötorpasjön, men då blir det bara kvartersturer ett par dagar efter.

Linn och jag scrappar och pärlar gärna tillsammans och när tillfälle finns hänger vi också på brukshundklubben eller olika hundutställningar.

Jag har också ett litet torp, som är mitt stora andningshål! Mitt smultronställe och paradis på jorden. Jag köpte det i maj 2012 och renoverar lite här och där i min egen takt när jag orkar och kan.
Där tillbringar vi många helger och veckor när vi kan. Som tur är har vi bara en halvtimma dit.
Torpets utveckling skriver jag om här i bloggen.

Jag tycker också mycket om handarbete, har virkat och stickat sen jag var 10-11 år, men har haft allt för ont de senaste 10 åren för att hålla på så mycket.
Numera kan jag inte sticka alls, men jag klarar att virka en liten stund varje kväll, eller en lite längre stund varannan, var tredje kväll.

Man får göra det man kan och orkar när man har de diagnoser jag har, men man anpassar sig. Jag brukar inte skriva mycket om mina sjukdomar, men om någon undrar är det bara att skicka ett meddelande så ska jag svara så gott jag kan. Hjälper gärna andra i samma situation med tips mm.

En annan sak jag brinner för är djur… djur i allmänhet, men hundar i synnerhet.
Jag är ofta engagerad i bortsprungna hundar, speciellt sedan mina egna två höll sig borta från hundvakten i över 7 timmar sommaren 2012.
Jag har lärt mig mycket om hundsök genom att samarbeta med andra, framför allt på Facebook och försöker ofta hjälpa till med evenemang och grupper för bortsprungna hundar så att ägarna ska få rätt hjälp att få hem hunden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s